luni, 28 martie 2011

Tinerete fara batranete si viata fara de moarte

Trebuie sa recunosc ca am cam exagerat cu aceasta dragoste, probabil pentru ca tin la cineva si ma gandesc la cineva, de aceea imi si vin in minte numai lucruri despre dragoste. Am facut tamtam cu tema asta si ar fi cazul sa o schimb.
Cu totii ne dorim sa fim tineri cat mai mult timp si sa avem o viata lipsita de moarte. Multi vorbesc despre moarte si pentru fiecare dintre noi are o reprezentare si o semnificare. Fiecare religie vede moartea cu alti ochi, asa cum fiecare dintre noi o percepem diferit.
Egiptenii spre exemplu cred ca exista viata dupa moarte, atata timp cat dupa deces se reunesc cele 3 elemente esentiale ale fiintei umane: corpul, sufletul si vitalitatea. Coranul spune ca "fiecare suflet va gusta moartea" si ca nu avem cum sa o pacalim. Ei aseamana moartea cu o amorteala. Budistii cred in reincarnare, un ciclu nesfarsit de moarte- renastere in functie de karma. Religia crestina este de parere ca moartea este doar un somn din care ne vom trezi atunci cand va calca din nou Iisus cu talpile pe acest pamant. In care sa mai crezi? Ce sa mai citesti ca moartea ta sa ti se para ceva frumos? Ce ar trebui sa vezi?
M-am apucat sa citesc o carte scrisa de Anthony Peake care se numeste "Exista viata dupa moarte?". Este foarte interesant ceea ce vrea acest om sa demonstreze. Ca defapt noi nu murim deloc, existenta individului este una continua, nu se sfarseste. Vorbeste despre deja vu, despre coincidente, despre eul superior si inferior, ne explica de ce nu ne amintim ca am mai trait o data si inca o data si ca aceasta viata este doar in imaginatia noastra, ca noi suntem niste mici creatori ai propriului univers. Pe masura ce voi citi, voi si scrie.
Exista oare posibilitatea sa fim nemuritori?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu