sâmbătă, 5 martie 2011

Martie, martisor si femei

Luna martie reprezinta pentru noi toti luna in care primavara isi face loc printre fulgi de zapada inca ramasi pe strada, luna in care prima floricica, adica ghiocelul, rasare prin stratul subtire de nea, luna in care totul infloreste, totul rasare, totul parca straluceste, totul se topeste si totul revine la viata. Martie este o luna frumoasa.
Vestitul martisor si chiar ziua femei sunt in aceasta luna minunata. Avem pareri despre cum a aparut aceasta perioada in luna martie, in care femeia asteapta cu sufletul la gura un fir rosu si alb frumos impletit sau un martisor cu o figurina sau un lucru mult mai sofisticat, oricum ar fi femeia asteapta de la barbat acest gest, care sa-i arate cat de mult tine la ea sau macar ca s-a gandit la ea.  Avem o poveste draguta cu un flacau( intotdeauna exista un flacau), un print( soarele) si un zmeu( personajul negativ. Intr-o zi soarele se decide sa ia forma unui print si sa-si petreaca o zi pe pamant. El este prins de catre zmeu, care doreste sa-l tina pentru totdeauna inchis, iar lumea sa ramana in intuneric. Flacaul auzind acest lucru pleaca spre a-l slava pe soare. Reuseste intr-un final fericit sa-l bata pe zmeu, sa-i dea drumul soarelui, dar cu un pret. Pretul a fost viata. Sangele care ii paraseste corpul se prelinge ca un fir subtire pe zapada alba, de aici aparand si acel fir alb si rosu, pe care femeia si-l pune atat de mandra la incheietura mainii sau la piept. Soarele si-a reluat pozitia de incalzitor si de facator de lumina si decis ca ziua respectiva ar trebui celebrata.
In luna martie si barbatii si femeile isi pot alege babele si mosii. Babele si mosii tin de pe 1 pana pe 8.
Am inventat firul, am inventat babele si mosii, acum urmeaza ziua femei. Le sustine pe doamnele mele cand au spus ca ziua femei reprezinta si emanciparea lor, aceasta zi existand cu mult timp in urma. Un mod prin care femeile se pot face remarcate si auzite. Este ziua in care noi/ voi puteti sa fiti minunate ca si primavara.
Noi ar trebui sa fim fericiti ca ni se aloca si o zi, adica ziua de 9 martie, care este ziua barbatului. In loc sa inflorim si noi ca voi femeile, preferam sa mergem la o bauta cu baietii.
Eu sunt de parere ca nu trebuie sa existe o luna sau o zi, pentru ca barbatii sau femeile sa-si poata arata sentimentele sau sa-si faca timp unul pentru celalalt sau sa fie o ocazie buna sa-mi aduc aminte de el sau de ea. Putem asta in fiecare an, in fiecare zi, in fiecare clipa, in fiecare moment in care noi simtim sa facem un lucru frumos pentru cel de langa noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu