joi, 20 octombrie 2011

Minciuni

Intrebare: De ce mintim?
Intrebare: Ce credeti? Atunci cand mintim, oare ne mintim aproapele sau oare pe noi?
Intrebare: Pentru cine e mai bine?

Raspuns: …..
Raspuns: …..
Raspuns: …..

M-am intrebat de multe ori ce idiot sau idioata a inventat minciuna sau daca a venit la pachet cu pacatul suprem savarsit de umani. Si ok, acum ca exista verbul “a minti” de ce ar trebui sa-l folosim ca atare, de ce sa-I dam valoare, de ce sa-l definim.
Am crezut intr-un timp ca aceasta conditie a noastra umana a fost depasita, gandindu-ma unde gasim noi umanitate in minciuni, in sperante desarte create pe supozitii false, pe momente ireale.
Cineva sau toata lumea care este de accord cu actiunea verbului “ a minti” si la ce efecte avem dupa, ar spune ca pe langa aceste asa zice secrete ascunse, masterizate, ar mai exista alt cuvant tot la pachet venit, numit…. Omisiune. Putem forma o propozitie: “ Poate am omis sa-ti spun defapt ce s-a intamplat.”, iar un coleg care ar scurta fraza, ar pune-o cam asa: “ Ce nu stii, nu te poate afecta!”
Daca e mai scurta, e mai bine, toti o tin minte.

Intrebare: Cine minte mai mult dintre cele 3 sexe?
Intrebare: Conteaza?


Raspuns: ……
Raspuns: ……

Concluzie, nu stie nimeni de ce mintim, decat noi. De mintit- nu ne mintim decat pe noi. Din pacate amebele parti au de suferit la un moment dat. Mai mult mint ei, pentru ca mult mint ele si pentru ca restul minte prea mult. Conteaza sa stii, sa afli, sa rezolvi. Conteaza sa nu te ascunzi. Conteaza, pentru mine.

Un comentariu:

  1. ...inca o mai iubesc. O amintire perfecta, cand visez, o visez pe ea... ea e lumina mea...planeta mea albastra...
    ...sa nu uiti sa-i spui.

    RăspundețiȘtergere